Venvinguts a CILIM CILIM :: Associació Cultural D' Antella CILIM :: Associació Cultural D' Antella CILIM :: Associació Cultural D' Antella
Junta Directiva de CILIM
Estatuts de CILIM
Pressupostos Anuals de CILIM
Objectius de la Associació Cultural d'Antella
Contacte
Programacio Anual de la Assiciació Cultural d'Antella Notícies de la Associació Cultural d'Antella Enllaços a altres pàgines Revista de la Associació Cultural d'Antella Fotos de la Associació Cultural d'Antella Vídeos de la Associació Cultural d'Antella Contacte Visita el Facebook de CILIM

SEGON PREMI D'IL·LUSTRACIÓ JAIME ARCOS REQUENA
Bases i característiques 2020-2021
PROGRAMACIÓ CILIM 2020
Bona vesprada Passem a la fase 3 al País Valencià Després d'un temps tornem amb vosaltres per a indicar-vos, el projecte de programació del present any 2020.
DIA 5 DE DESEMBRE DE 2019. Presentació de la revista nº 16 de LA LLOCA. La Memòria Històrica d´Antella.
1R PREMI D'IL·LUSTRACIÓ JAIME ARCOS REQUENA
Bases i característiques
[ Más en la Sección de Noticias ]
Col-laboradors
Ajuntament Antella Generalitat Valenciana

Revista La LLoca núm. 08 -2012

Revista en PDF

∞ Revista La LLoca núm. 8 -2012 PDF (el document ocupa aproximadament  5'8 MB.)

SUMARI

6 - PRESENTACIÓ
7 - PRESÈNCIA VALENCIANA A LES CORTS DE CADIS.
15 - 200 ANIVERSARI DE LA CONSTITUCIÓ DE CADIS.
21 - ANTELLA, DE 1801 A 1814.
27 - LA INFLUÈNCIA DE CADIS EN LES CONSTITUCIONS ESPANYOLES.
30 - EL SUD DEL SUD.
43 - PODER CONSTITUENT I CONSTITUCIÓ. REFLEXIONS D’UN INDIGNAT.
61 - PARAULES DE PRESENTACIÓ DE LA 27A. TROBADA.
78 - ACTA DE L’ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA.
80 - FRANCISCO JUÁREZ MORRIÓ, UNA VÍCTIMA DE LA BARBÀRIE.
82- LA SOSTENIBILITAT I L’ÀMBIT LOCAL CAMINEN JUNTS.
84- XÚQUER VIU, QUASI UNA DÈCADA LLUITANT PEL XÚQUER.
90 - L’EDAT DE L’ENTUSIASME.
92 - LA CRISI D’AVUI I LES D’AHIR.
94 - HOMENATGE ALS TRASTOS.
98 - “POSENYOR QUE AÇÒ ERA...”
102 - LA FILOSOFÍA DEL CAFÉ.
106 - ISAIAS MINETTO. “L’IMPRESIONISME AMB MISSATGE”.
108- CENTENARI DE LA SOCIETAT PROTECTORA MUSICAL D’ANTELLA AL CERTÀMEN DE BANDES DE LA CIUTAT DE VALÈNCIA (1912-2012).

 

Presentació

Si haguéssem de simplificar què ha estat la història de l’ésser humà podríem dir que fou la llarga cursa de la lluita incansable per aconseguir la felicitat i la llibertat. Comprovem que el comú denominador de tots els animals més enllà d’alimentar-se i reproduir-se és de relacionar-se per vincles de poder: els més forts dominen els més febles. Per la seua banda, l’home ha estat l’animal que ha volgut trencar aquesta simplificació i ha pretès introduir un concepte revolucionari, això és, el de la igualtat, sense la qual ni tan sols podríem parlar de “felicitat” ni de “llibertat”.
Des què els nostres avantpassats vivien a les coves fins fa poc més de dos-cents anys, ens havíem relacionat d’aquesta manera, això és, pel mètode de l’esclavatge, els rics governant els pobres, els amos, senyors o aristòcrates sempre sotmetent esclaus, vassalls i vilatans. Als albors de la història contemporània, les revolucions Anglesa, primer, però sobretot l’Americana i tot seguit la Francesa a la fi del segle XVIII, donaren peu i per primera vegada a fer un tomb en les relacions entre les persones. Aquesta nova idea es recollirà en uns principis bàsics que anomenem “Constitucions”.

Enguany s’acompleixen els dos-cents anys d’aquella primera constitució espanyola hereva de l’americana i de la francesa i, tot guardant les distàncies revolucionàries (ja que l’espanyola només és un primer indici de progrés prou magre en amplària, profunditat i duració), si més no, suposa un principi novell de canvi.

Les reaccions no es feren esperar i donaren pas a un procés de dalt a baixos i de dents de serra en estira i arronsa que encara ara continua.
Perquè, potser només és un somni allò de la Felicitat, la Llibertat i la Igualtat, però a qui no li agrada somniar que tot acabarà bé? Dediquem, doncs, aquest anuari a aquell somni encara pendent amb una sèrie d’articles que ens ajuden a comprendre tot el procés de canvi des de diversos punts de vista escrits pels nostres col·laboradors de l’associació Cilim.

En segon lloc la revista vol fer-se ressò de l’esdeveniment cultural més important de l’any: la Trobada del mes d’abril. Per primera vegada Antella recollia la torxa de la 27ena trobada de les escoles en valencià amb una recepció de més de vint mil persones de tota la comarca de la Ribera del Xúquer. Cal fer esment que la Trobada no hauria estat possible sense la fermesa i insistència de l’Associació de pares i mares d’Antella i del grup directiu i del professorat de l’escola municipal; des d’ací la nostra més sincera enhorabona per l’èxit i agraïments per la voluntat demostrada.

La tercera part de la revista està reservada al conjunt d’articles dels nostres socis i col·laboradors i lectors habituals. Desitgem que en fruïu de la lectura i us encoratgem a seguir en la vostra tasca de cada dia que es veu ara reflectida en els escrits i els reculls de fotografies de tota l’obra realitzada al llarg de l’any 2012. Moltes gràcies i endavant.


Associació Cultural d’Antella Cilim

DEICA Informática (diseño web castellón - páginas web castellón) Accés de Administrador Política de Privacitat