Venvinguts a CILIM CILIM :: Associació Cultural D' Antella CILIM :: Associació Cultural D' Antella CILIM :: Associació Cultural D' Antella
Junta Directiva de CILIM
Estatuts de CILIM
Pressupostos Anuals de CILIM
Objectius de la Associació Cultural d'Antella
Contacte
Programacio Anual de la Assiciació Cultural d'Antella Notícies de la Associació Cultural d'Antella Enllaços a altres pàgines Revista de la Associació Cultural d'Antella Fotos de la Associació Cultural d'Antella Vídeos de la Associació Cultural d'Antella Contacte Visita el Facebook de CILIM

SEGON PREMI D'IL·LUSTRACIÓ JAIME ARCOS REQUENA
Bases i característiques 2020-2021
PROGRAMACIÓ CILIM 2020
Bona vesprada Passem a la fase 3 al País Valencià Després d'un temps tornem amb vosaltres per a indicar-vos, el projecte de programació del present any 2020.
DIA 5 DE DESEMBRE DE 2019. Presentació de la revista nº 16 de LA LLOCA. La Memòria Històrica d´Antella.
1R PREMI D'IL·LUSTRACIÓ JAIME ARCOS REQUENA
Bases i característiques
[ Más en la Sección de Noticias ]
Col-laboradors
Ajuntament Antella Generalitat Valenciana

Revista La LLoca núm. 05 -2009

 

Revista en PDF

∞ Revista La LLoca núm. 5 -2009 PDF (el document ocupa aproximadament  1450 MB.)

Index
Presentació ........................................ 5
L’expulsió del Moriscos ...................... 7
L’expulsió dels Moriscoa a Antella ... 36
Antella en els antecedents de
l’expulsió dels Moriscos .................... 41
Joan Andreu, Alfaquí de Xàtiva ........ 55
Assemblea general ordinària,2009 ... 48
Antella transpunta ............................. 51
Activitats:
Excursió a Sagunt  .............................52
Excursió a València ........................... 54
Excursió a Potries .............................. 56
Excursió a Manises ............................ 58
Expo. i conferència “Salvador Fuster i
Furió, un mestre del poble” ................. 60
Introducció al món dels
vins i sopar gastronòmic ..................... 62
Sopar d’estiu amb el gran Jordiet i
el duo Sento’s Músics ......................... 64
Exposició de pintura “El color d’un poble” 
de Lluís Torres i Cuenca ..................... 66
Exposició Lluís Torres ......................... 67
Parlem amb Lluís Torres ..................... 68
El treball de les dones,
més que fregir un ou ............................70
El drets humans .................................. 73
Esport: La pilota valenciana ................ 78
Arbres monumentals ........................... 90
Ecoauditoria acústica .......................... 96
Els Palplantats ................................... 101
Carbasseta bombí.............................. 105
Que és el Maridatge .......................... 111

Presentació
Des què vam començar les nostres primeres activitats, fa alguns anys ja d'açò, hem procurat oferir al poble d'Antella el nostre treball voluntari per a procurar una àmplia oferta cultural i lúdica. Estem molt pròxims a abastar la xifra de 300 socis, el que dóna una clara idea de la repercussió social que CILIM té a Antella i, per tant, de la gran responsabilitat adquirida amb tots els socis i veïns.
Una de les raons fonamentals per a la creació de CILIM era el poder tornar a projectar cine en el nostre poble. A data de hui, açò ha sigut possible gràcies a la col·laboració desinteressada dels socis i l'assistència de públic a totes les sessions.
Tots nosaltres guardem bons records de la nostra infància i joventut relacionats amb l'estiu a Antella: la quadrilla d amics, l Assut i el Barracó.
El cine d'estiu és segurament un dels nostres records millor gravats d'aquella època. El cine en estat pur, ranci i antic, el cine tal com el van començar els germans Lumière: una pantalla, un projector i unes cadires, sense més ingredients ni additaments especials. Gens de sensurround, cadires anatòmiques, aire condicionat o aposentador. El cine que s'apodera del primer espai disponible per a recrear la màgia d'aquells estius, el cine amb entrepà de truita, el cine amb el remor d'un cotxe que passa per la carretera i la brisa de la nit, l'arrossegar de cadires i el tragí de persones que s'alcen a pel seu refresc o el café, els xiquets corrent entre les cadires als pocs minuts de començar la projecció, no poden faltar en un cine d'estiu que meresca este nom.
Al juny vam comprar el nostre projector i pantalla, que són de tots els socis, i amb la col·laboració del CECA, que ens cedix altaveus i un ordinador portàtil, després de solucionar alguns problemes imprevistos que ens van portar a construir una pantalla rígida, vam poder arrancar l'onze d'agost la que ha sigut la nostra primera temporada de “Cinema d Estiu” que ens ha portat a projectar tots els dimarts i dijous, fins mitjans de setembre.
Hem iniciat esta activitat amb una selecció de pel·lícules que, si bé, no formen part d'un cicle, ni obeïxen a un criteri determinat, sí que podem dir que són títols imprescindibles en la Història del Cinema: Amélie, Fargo o Blade Runner són pel·lícules que no poden faltar en la videoteca de qualsevol aficionat al cine.
L'any que ve esperem començar este programa de “Cinema d Estiu” en el mes de juny, així podrem disfrutar una miqueta més de tres mesos d'esta activitat que se suma a les ja habituals: excursions, exposicions temàtiques i de pintura, sopar d'estiu, revista, etc. i esguitades amb allò que ens ix al pas i pensem que és interessant: contacontes, cursos, etc.
Esperem que disfruteu amb la lectura d'este exemplar de la nostra revista “La Lloca” i amb aquelles activitats que al llarg de l'any es van succeint.

Juan Antonio Tovar

 

DEICA Informática (diseño web castellón - páginas web castellón) Accés de Administrador Política de Privacitat